Министър-председателят Бойко Борисов  даде извънреден брифинг по повод решението на

...
Министър-председателят Бойко Борисов  даде извънреден брифинг по повод решението на
Коментари Харесай

Борисов: Влазохме в чакалнята, но не се радвам, защото не сме единни

Министър-председателят Бойко Борисов  даде ексклузивен брифинг във връзка решението на финансовите министри от Европейски Съюз България да влезе в чакалнята на еврозоната. Той отстъпи правото да приказват първи на шефа на Българска народна банка Димитър Радев и на финансовия министър Владислав Горанов.
Ето какво споделиха те:
Димитър Радев: „ Бъргария е към този момент член на банковия съюз, българският лев е част от валутния механизъм. Това е исторически акт, който би трябвало да ни обедниява, няма да стане през днешния ден, само че ще се получи. България в никакъв случай не е имала такава тежест в европейските каузи. Хората от Българска народна банка поставиха големи старания в този развой, само че бяхме подкрепени с значими политически актове. Премиерът беше на висотата на историческите условия.
Финансвият министър Владислав Горанов: “ Съпоставимо е събитието с участието ни в НАТО и Европейски Съюз, несъмнено следва приемането на еврото, което няма да стане незабавно. Ние свързваме кръвоносната система на нашата стопанска система с една от най-силните системи в света. Благодаря на Българска народна банка и българския парламент, трябваше да променим най-малко 15 закона, с цел да отговорим на условията към нас.
Бойко Борисов: „ Голямо благодаря на президента на ЕЦБ, на Кристин Лагард. Голямо благодаря на Валдис (Домбровскис), огромна работа свърши това момче. И несъмнено на Урсула фон дер Лайен и несъмнено на нашия екип, гуверньора и министрите и несъмнено канцлера Меркел и президента Макрон. Няма да не помни по какъв начин седяхме, по време на европредседателството, бяха всички огромни, желая доста да им благодаря. Попитаха ме кой ми е най-големия приоритет, споделих еврозоната. Вече няма кой да прави финансови измами, тъй като всичко светва там, Няма от какво да се опасяват нашите банки. Едновременно с това не ми е добре. Криво ми е, с нашия президент в този момент трябваше през днешния ден да сме дружно, народът трябваше да е дружно. Цяла Европа гърми. А ние през целия ден демонстрираме кой какъв брой мразе. Свършихме голяма работа, а ние през целия ден отбиваме офанзивите на нашите българи, които желаеха да попречат на това.
Майка ми е учителка, татко ми е пожарникар, аз съм инженер, лекар на науките. Създали са ме малко по-силен физически. Кой може да ме обиди по този начин. Вместо да се хванем, да работим деноношно, такава рецесия наближава. Всеки ден прокуратурата влиза в някое министерство. Ще пристигна време, когато никой няма да желае да стане, като в Румъния. Истински имам вяра, че съединението прави силата. Искам да сме дружно, за се радваме дружно с хърватите. Хората се радват за нас, а ние плашим с митинги. Посланиците какво пишат съгласно вас? Елате да инвестирате в България? Нестабилна страна. Какви пълномощия му липсват на президента? Не се веселя, разграничена страна от етническо напрежение, от митинги “.
 
Очаквайте детайлности.
 
 
Вижте още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР